AarhusArkivet – historier fra Aarhus Stadsarkiv

Aarhus Stadion - Afsnit 5 af 5: Fremtiden i området

March 3, 2021

Afsnit 5: I dette afsnit vil værterne Simon og Lucas ikke længere fokusere på Aarhus Stadions historie, men i stedet tale lidt om, hvad de ved om stadions fremtid. De har nemlig dykket ned i Projekt Kongelunden og blandt andet undersøgt visionskonkurrencen for området, der inkluderer Stadion, Tivoli Friheden, Mindeparken, Forstbotanisk Have med mere.

For enden af Stadion Allé ligger en af Aarhus’ største og smukkeste institutioner. Der er selvfølgelig tale om Ceres Park & Arena, som igennem tiden har haft mange forskellige navne. Den 5. juni 1920 blev den indviet som Aarhus Idrætspark af den daværende konge, Christian 10., og siden da har den gennemgået en stor udvikling og lagt græs og planker til en masse historiske begivenheder.

Da det i år, 2020, er 100-års jubilæum for Aarhus Idrætspark, og der også er stærke bevægelser for et større udviklingsprojekt af stadion og de omkringliggende områder, gav det mening at dykke ned i stadionets historie og opbygge en fortælling som kunne være frit tilgængelig for alle med interesse for området. Ved at dykke ned i Aarhus Stadsarkivs materialer er det på den måde lykkedes at opbygge denne fem episoder lange podcast, der kan give et lille indblik i, hvad der er foregået ude for enden af alléen, og hvad der måske kommer til at ske i den nærme fremtid.

Værterne er Simon Isak Toet Jorsal og Lucas Enghoff Olsen. De er begge historiestuderende ved Aarhus Universitet. Serien er lavet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv. Den er afsluttet i december 2020.

 

Dette er afsnit 5 af 5 i serien om Aarhus Stadion. Podcastserien er produceret i efteråret 2020.

Foto: Vision Kongelunden, Aarhus, 2020.

 

Du kan læse mere om Aarhus Idrætspark på https://aarhuswiki.dk/wiki/Aarhus_Idrætspark.

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App